Borjúmáj török ​​módra

1 perc
18. szept'23
A borjúmáj nem hiányozhat a gyerekek étrendjéből. Ez a hús A-vitaminban, vasban, D- és E-vitaminban gazdag. Keserű ízét a burgonya és a sárgapaprika édes íze ellensúlyozza, amelyek sok C- és A-vitamint, valamint béta-karotint, szelént és cinket tartalmaznak. Ez az étel erősíti a baba immunrendszerét, és felkészíti szervezetét a hidegebb időszakra, amikor gyakrabban kell megbírkóznia a megfázással és az influenzával.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 150 g sárga paprika
  • 60 g burgonya
  • 20 g borjúmáj
  • ¼ teáskanál őrölt édes paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés

A paprikát megmossuk, magházát kivágjuk, és kisebb darabokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és feldaraboljuk. A borjúmájat apróra vágjuk és az így elkészített hozzávalókat beletesszük a ételpárolóba, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. Főzés után a felesleges főzőlevet leszűrjük és a hozzávalókat összeturmixoljuk az olívaolajjal és édes paprikával. Szükség esetén főzőlévél hígítjuk.