Borsópüré sonkával

1 perc
23. júl'23
A friss fiatal borsó fogyasztása felbecsülhetetlen,ezt a sportolók is tudják. A friss borsó C-vitamin, B-vitamin és karotin gazdag forrása. Mindemellett kalciumot, cinket, káliumot és rezet is tartalmaz. Sonkával és burgonyával kombinálva ízletes, vitaminokban és ásványi anyagokban dús ételnek minősül a legkisebbek számára is.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 170 g friss borsóhüvely
  • 60 g burgonya
  • 10 g sonka
  • teavaj
Elkészítés

A borsóhüvelyeket ecetes vízzel leöblítjük és 3-4 cm hosszú cikkekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, leöblítjük és kockákra vágjuk. A zöldséget és a sonkát az ételpárolóba helyezzük, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A főző vizet leszűrjük egy tálba, a főtt hozzávalókhoz hozzáadjuk a vajat és simára turmixoljuk. Szükség esetén a főző vízzel hígítjuk.