Cocoonababy® babafészek – az édes álmok és egészséges pihenés titka

Édes álmok, egészséges pihenés és megfelelő fejlődés – ez a francia Red Castle márka Cocoonababy® babafészekje. Az egyedülálló babafészekben egy rendkívüli babakellék rejlik, amely a világrajövetel első pillanatától szeretettel és megrázkódtatás nélkül fogadja az újszülöttet. Ismerkedjen meg Ön is e pompás francia termékkel.

A Cocoonababy® babafészek több tíz évvel ezelőtt a francia Marseille város Nord kórházban látta meg a napvilágot. A kórházi környezetben megtervezett szabadalmazott Cocoonababy® babafészek most a francia Red Castle márkának köszönhetően a kisgyermekes családokba is eljut. A babafészek hozzájárul az újszülött zavartalan pihenéséhez ezzel is segítve a baba egészséges fejlődését.

Cocoonababy babafészek édesanya

Az ötlet megszületése

A Cocoonababy® babafészket nem egyik a napról a másikra alkották. Fejlesztése egy évtizedet vett igénybe. Maga a babafészek 1995-ben látta meg a napvilágot, megszületésénel Danièle Salducci fizioterapeuta állt, aki éveken át vizsgálta az újszülöttek igényeit és szükségleteit. A babákat figyelve Danièle Salducci egy olyan speciális matrac ötletével állt elő, amely lehetővé tenné az anyaméhben való testhelyzet felvételét. Az első babafészkek labilisak voltak, így otthoni használatuk nem volt lehetséges.

A babafészek, ahogy ma ismerjük, szakemberek segítségével készült és elsősorban koraszülött babáknak szánták. Kifejlesztésének első szakaszában az orvosi vizsgálatok során megfigyelésre kerültek az újszülöttek szívfunkciói, oxigénellátása, légzése, alvási mintái és stressz-szintje. Ezt követte a poszturális kutatás, melynek során a szakemberek a baba alvás közben felvett testhelyzeteire összpontosítottak és ezek alapján megpróbáltak egy olyan babafészket alkotni, amely tökéletesen imitálná a magzat méhen belüli pozícióját. A Danièle Salducci vezette szakértői csoport arra a következtetésre jutott, hogy az így kialakított babafészek nem csak a koraszülöttek, de a rendes időben született babák számára is hasznos. A megállapítástól már csak egy lépésre volt a neves Red Castle márkával való együttműködés.

A csodatévő alvás

A Cocoonababy® babafészek tökéletesen imitálja a méhen belüli testhelyzetet ezzel is garantálva a mély, nyugodt és zavartalan pihenést. Ergonomikus formája és magasított pereme biztonságérzettel tölti el a benne fekvő gyermeket és megakadályozza annak hasra fordulását. A már említett puha magasított perem szorosan körülveszi és magzati pozícióban tartja a babát, így az sokkal ritkábban ébred fel a Moro reflex következtében. A csecsemő mozgástere a méhen belüli térnek felel meg. A babafészek továbbá csökkenti a lapos fej kialakulásának a kockázatát és segíti az egészséges neuromotorikus fejlődést.

A Cocoonababy® babafészekben a csecsemő minden esetben háton fekszik, a fészek 20° lejtése nem csak csökkenti a reflux és csecsemőkori kólika keletkezésének veszélyét, de elősegíti a csípőízületek, vállak és térdek megfelelő fejlődését. A babafészek lejtésfoka nem véletlenszerű, ez az a fok, amely lehetővé teszi a babának felébredés után felfedezni az apró kezeit illetve a kezeiben tartott játékot, tárgyat és ezáltal fejleszteni a finommotorikus készségeit. A Cocoonababy® babafészek a babaágytól elsősorban abban különbözik, hogy a babafészekben pihenő kisbaba sosem néz közvetlenül a mennyezetre, ellenkezőleg, a babafészek lehetőve teszi a környezettel illetve szülőkkel való azonnali kommunikációt.

Cocoonababy babafészek alvás

A megfelelő fejlődés

A Cocoonababy® babafészek már újszülött kortól használható. Mivel elsődlegesen koraszülött babáknak tervezték, ezért az alacsony súlyú, 2800 grammos csecsemők számára is alkalmas. A Red Castle babafészek segíti az újszülött fokozatos és szeretetteljes alkalmazkodását a nyílt terekhez. A megfordulás lehetetlensége első látásra a szülőkben a tehetetlenség érzését válthatja ki, de az igazság az, hogy az újszülöttek imádják a szűk tereket, mivel ezt tapasztalták az anyaméhben is. A Red Castle babafészek használata a baba három - négy hónapos koráig ajánlott, amíg a baba nem kezd el önállóan oldalra fordulni.

A Cocoonababy® babafészeknek köszönhetően az anyaméhből az új környezetre való átmenet szeretetteljes és problémamentes lesz. Ezt nem csak a babafészek formája, de anyagja is biztosítja. A minőségi matrac két rétegből áll, a felső, fejjel érintkező réteg puha habból készült, az alsó matracréteg biztosítja a megfelelő kényelmet és támaszt. A babafészek matraca Certipur® tanusítvánnyal rendelkezik, ami annyit jelent, hogy megfelel a legszigorúbb egészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi szabványoknak.

Hamarosan új taggal bővül a családja? Ha szeretettel szeretné elárasztani csöppségét akkor is, ha éppen alszik, babaágy helyett válassza a Cocoonababy® babafészket, amely tízéves kutatás eredményeként született és garantálja a zavartalan és nyugodt álmokat.