4 last minute húsvéti dekoráció

  Kategóriák: Tartalmas időtöltés,
4 perc
30. márc'24

A húsvét nem csak a finom ételek és hagyományok időszaka, de a bájos dekorációk ideje is, melyek közt a hímes tojás, a húsvéti nyuszi és a húsvéti csibe dominál. Hogy megfeledkezett a mindennapok forgatagában néhány új húsvéti dekorációt vásárolni? Ne aggódjon! Az alábbi cikkben ötletes last minute tippet adunk néhány tavaszi dísz készítéséhez.

A húsvéti ünnepek meglehetősen stresszesek lehetnek. A hagyományok követésére való fókuszálás, a gyerekek ütemtervének kidolgozása és a munkahelyi kötelezettségek miatt otthonunk díszítését olykor az utolsó pillanatra hagyjuk. De nem kell búslakodni! A következő négy húsvéti dekorációt gyermekeivel együtt percek alatt elkészíthetik.

Girland nyuszikkal

Bár a girland inkább karácsonyi dekorációnak számít, de ki mondta, hogy nem készíthetünk húsvéti füzért? Szükségünk lesz egy vastagabb kézműves papírra, madzagra, ollóra, lyukasztóra, ragasztóra és kis plüss pom-pomokra, illetve bármire, ami nyúlfarokként szolgál majd.

Az eljárás egyszerű és gyors. A színes papírból vágjon ki tetszőleges számú nyuszit (attól függően, milyen hosszú füzért szeretne) - a nyuszit különböző méretű körök és fülek alkotják, ezt sablon nélkül is le tudja rajzolni. A füleken a madzag átmérőjének megfelelő lyukat készítünk, majd felfűzzük a nyuszikat a madzagra, felragasztjuk a nyuszik farkát és a kész füzért a kívánt helyre akasztjuk.

Húsvéti girland

Fotó forrása: Freepik

Last minute hímes tojás

Adjon a gyerekek kezébe néhány tojást és filctollat és az eredményt bízza rájuk. Bájos arcocskákkal, tavaszi virágokkal vagy egyéb ábrákkal tehetik szebbé a tojásokat. Az így elkészült húsvéti tojásokat vékony és hajlékony ágakból, például nyírfa- vagy fűzfaágakból készült fészekbe helyezzük vagy tálba tesszük, és íme! Máris kész az ízléses húsvéti dekoráció.

Húsvéti fészek

Csodálatos húsvéti koszorú

Ez a pompás koszorú húsvéti hangulatba ölti bejárati ajtaját. Készítésénél a gyerekek is segíthetnek. Mi kell hozzá? Egy koszorú test, tojások, madártollak, szárazvirág, különböző természetes dekoráció, madzag és ragasztópisztoly.

A koszorú gyártásánál teljes mértékben érvényesítheti a kreativitást és a fantáziát. A ragasztópisztollyal rögzítse a koszorú testére a kívánt dísztárgyakat. Az eredmény lehet kissé „kaotikus“, az ilyen koszorúk most divatosak. A koszorút teljes egészében vagy csak részben dekorálhatja pl. apró húsvéti csibékkel, fő elemként közepébe egy nyuszi kerülhet. A kész koszorút akasztja a bejárati ajtóra.

Húsvéti koszorú

Fotó forrása: Freepik

Miniatúrna jarná záhradka

Engedje be otthonába a tavaszt! Egy beltéri húsvéti minikert kialakításához szükségünk lesz tojástartóra, tojáshéjra, agyagra és tavaszi virágokra, például jácintra, mini nárciszra, ibolyára, gyöngyikére, kankalinra... Az eljárás nagyon egyszerű – ültessen el egy-egy virágot a tojáshéjba, és rendszeresen öntözze.

Szobahőmérsékleten a virágok gyorsan nőnek, így már húsvét hétfőn illatos, színes virágokkal jutalmazhatják a törődést. Rendezze a kiskertet a tojástartóba, díszítse madártollal, mohával. A tojáshéjakra mosolygós arcokat festhet.

Húsvéti virágok

A húsvéti készülődés stresszmentesen is telhet. A lakás díszítése mellett ne felejtkezzenek meg a finomságok készítéséről sem, mellyel kedveskedhetnek a vendégeknek és a családtagoknak. Hiszen a húsvét elsősorban a szeretetről szól! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!