Krémes karfiolpüré tőkehallal

1 perc
12. okt'21
Cserélje le a hagyományos burgonyapürét, csirkét vagy sertéshúst valami újra. A gyerekek élvezni fogják a karfiolpüré és tőkehal gyömbérrel gazdagított fűszeres ízét. A fűszerszitának köszönhetően az intenzív íz csak mértékkel járja át az ételt, ezért az már gyerekeknek 13 hónapos kortól alkalmas.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 150 g karfiol
  • 60 g burgonya
  • 30 g tőkehal
  • 1 cm gyömbérgyökér
  • 1 teáskanál főzőtejszín
Elkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük és néhány percre ecetes vízbe mártjuk. Eközben megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk a burgonyát és a kicsontozott halat. A karfiolt néhány perc után kivesszük és felkockázzuk. A gyömbérgyökeret meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A gyömbérszeleteket a fűszerszitába helyezzük és a többi hozzávalóval az ételpárolóba tesszük. Felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. Főzés után kivesszük a gyömbért, és a karfiolt a burgonyával és főzőtejszínnel püré állagúra mixeljük.