Kulcsszó Halak

Tőkehal paraszt módra

Receptek 7-8 hónapos gyerekeknek
10 febr '23
1 perc
 178
A zellert megmossuk és apró darabokra vágjuk. Gondosan ellenőrizzük a tőkehalat, nem maradt-e benne csont, és darabokra vágjuk. A zellerrel és polentával együtt betesszük a tőkehalat a pároló kosárba, felöntjük 45 ml vízzel és a pároló kosarat ez ételpárolóba helyezzük. Felöntjük a hármas szintig vízzel...

Tengeri csuka édesburgonyában

Receptek 13-24 hónapos gyerekeknek
08 febr '22
1 perc
 493
A batátát és sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és apró kockákra metéljük. A halat kicsontozzuk (filé esetén ellenőrizze, nem maradt-e benne csont) és felszeleteljük. A tengeri csukát a sárgarépával és édesburgonyával beletesszük az ételpárolóba és felöntjük a hármas szintig vízzel. Amíg a hozzávalók...

Krémes karfiolpüré tőkehallal

Receptek 13-24 hónapos gyerekeknek
12 okt '21
1 perc
 586
A karfiolt rózsáira szedjük és néhány percre ecetes vízbe mártjuk. Eközben megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk a burgonyát és a kicsontozott halat. A karfiolt néhány perc után kivesszük és felkockázzuk. A gyömbérgyökeret meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A gyömbérszeleteket a fűszerszitába...

Tőkehal édesköményen

Receptek 9-12 hónapos gyerekeknek
28 szept '21
1 perc
 399
Az édesköménygumót folyó víz alatt megmossuk, eltávolítjuk a felső leveleit és levágjuk a gyökeres alját. A megtisztított gumót apró kockákra vágjuk. Meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük a burgonyát, majd kisebb szeletekre vágjuk az előre kicsontozott tőkehalat. A hozzávalókat az ételpárolóba tesszük....

Burgonyapüré szardíniával

Receptek 7-8 hónapos gyerekeknek
14 szept '21
1 perc
 539
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kb. 1x1 cm nagyságú kockákra vágjuk. A szardíniából eltávolítjuk a csontokat és felvágjuk. A halat és a burgonyát beletesszük az ételpárolóba, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A rukkolát apróra vágjuk és a főtt hozzávalókkal, valamint az olívaolajjal...

Párolt makréla bulgurral

Receptek 9-12 hónapos gyerekeknek
30 márc '21
1 perc
 626
A makrélát kicsontozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és a bulgurral együtt a pároló kosárba helyezzük. Felöntjük vízzel és az ételpárolóba tesszük, amelybe annyi vizet öntünk, hogy elérje a hármas szintet, majd megfőzzük. Ezt követően leöntjük a vízfelesleget és a főtt hozzávalókat a parmezánnal, rukkolával...