6 érv a légtisztító mellett

  Kategóriák: Gyermekeink egészsége,
11. febr'21

A jelenkori környezeti problémák egyike a légszennyeződés. Egészségünk szempontjából nem csak a kültéri, de a beltéri levegő minősége is számít. Ha gyerekszobáról van szó, különös figyelmet kell fordítanunk a levegő tisztáságára.

Levegőszennyezés. Környezeti probléma, amely mindenkit érint. De a légszennyezés nem csak a füstöt okádó keményeket vagy a kipufogó gázokat kibocsátó gépjárműveket jelenti. A légszennyezés otthonunkat is érinti, hiszen zárt terekben a szennyező anyagok értéke néha riasztó koncentrációkat érhet el.

A gyerekszoba berendezése során a szülők igyekeznek minél meghittebb, minél bájosabb környezetet kialakítani. Ám a felhasznált festékanyagok, berendezés, szőnyeg és dekorációk káros VOC anyagokat azaz illékony szerves vegyületeket bocsáthatnak ki a beltéri levegőbe. Ezek az anyagok növelik az asztma és az allergia kialakulásának a kockázatát. Belterünk környezetének minőségét további káros anyagok is csökkenthetik, melyek elsősorban a bútor illetve berendezés gyártásánál használt ragasztókból, lakkokból és lazúrokból kerülnek a levegőbe. A felnőtt szervezet megbirkózik ezen anyagokkal, de az újszülött éretlen immunrendszere erre nem képes. Ilyenkor kínál megoldást a légtisztító.

Légtisztító Beaba blog

A gyerekek hajlamosabbak

A csecsemők érzékenyebben reagálnak a környezeti hatásokra, a káros anyagok súlyosan sérthetik egészségüket. Íme 6 érv, amely a légtisztító mellett áll:

  • Éretlen immunrendszer – a babák védekező rendszere nincs teljesen kifejlődve, ezért sokkal hajlamosabbak a légúti fertőzésekre és nagyobb kockázatot jelentenek számukra a környezetben lévő káros anyagok.
  • Megfelelő növekedés – a méhen belüli fejlődés során ugyan kialakultak a baba szervei, de megszületés után az egyes szervek még tovább érnek, növekednek és alkalmazkodnak a külső környezethez. Ebben az időszakban a csecsemőknél nagyobb a szennyező anyagok által kiváltott gyulladásos betegségek kialakulásának a kockázata. Bizonyított, hogy azok a babák, akik kiskorukban szennyezett levegő hatásának voltak ki téve, gyakrabban szenvednek felnőtt korban különböző légúti problémákban.
  • Eltérő légzés – a babák légzése szaporább mint a felnőtteké, ami azt jelenti, hogy nagyobb eséllyel lélegezik be a levegőben lévő káros anyagokat is.
  • Veszélyek a földön is – a levegőben lévő szennyeződés végül a padlón végzi, ahol a kúszó-mászó apróságok játék közben belélegzik, felszedik. A légtisztító a levegő átszűrésével hozzájárul ahhoz, sokkal kevesebb szennyező anyag hullik a talajra.
  • Allergiák – ma minden hatodik gyermek allergiában szenved, ezen allergiák 40%-át háziállat-allergia teszi ki. A minőségi légtisztítók eltávolítják a háziállatok levált hámsejtjeit és a penészgombákat is, amelyek a legtisztább háztartásokban is megtalálhatók.
  • Asztma – a szennyezett otthoni levegő az asztma fő okozója. Ezt kutatások is bizonyítják. Az asztmás gyerekek 80%-ánál az első tünetek 5 éves kor előtt jelennek meg.

A légszennyeződés problémájával egyre több országnak kell szembenéznie és megoldásokkal előállnia. A szennyezett levegő számos légúti betegség mögött áll és fokozza a fertőzésekre való érzékenységet.

Amikor a takarítás nem elég

A légtisztítónak akkor is hasznát veszi, ha lakása ragyog a tisztaságtól. Elsősorban a nagy városokban, a forgalmas negyedekben illetve gyárak közelében élők számára nélkülözhetetlen. Akkor is nagy szolgálatot tesz, ha háziállatot tartanak illetve valamelyik családtag dohányzik.

Az allergiában és asztmában szenvedő betegek is érzik a hatását, hiszen a legapróbb részecskéket, a pollent, port, spórákat, vírusokat, baktériumokat is eltávolítja a levegőből. Ezek zárt terekben gyorsan terjednek és különböző betegségeket okozhatnak. A gyakori szellőztetés és levegő rendszeres tisztítása segít megelőzni a súlyos betegségeket.

Légtisztító Air Purifier blog

Légtisztító Air Purifier Beaba

A piac ma különböző szűrőkkel ellátott légtisztítókat kínál. A népszerű Beaba gyártó Air Purifier légtisztító előnye, hogy három szűrőréteggel rendelkezik és 99,9%-os hatékonysággal tisztítja meg a beltéri levegőt. Az előszűrő eliminálja a legnagyobb részecskéket és egyúttal meghosszabbítja a HEPA szűrő élettartamát. A HEPA szűrő a 0,3 mikron méretű részecskéket is kiszűri és eltávolítja a levegőből a finom port, pollent, spórákat, tökéletes a szőrszálak, gombák, penész, szmog, baktériumok és vírusok eltávolítására. A harmadik a sorban az aktív szénszűrő, amely elsősorban a szagokat, füstöket, gázokat és cigarettafüstöt távolítja el a levegőből.

A berendezés nagyon csendes, nem zavarja a gyermek alvását és biztosítja számára az egészséges, friss levegőt. A légtisztítót magasabb alátétre javasoljuk elhelyezni a szoba közepére, ezzel elősegíti a 360° szűrést. A berendezést ne helyezze az ablakhoz, ez csökkentené a funkcionalitását.

Teremtsen biztonságos és egészséges otthont. Nem csak gyermeke, de Ön is megérdemli.