Mexikói taco

  Kategóriák: Receptek kismamáknak,
1 perc
03. aug'21
Olá, amigos! Készen álltok a színes mexikói ízekre? A Beaba a legendáris taco receptjét most a kismamák számára módosította. E finom recept összetett szénhidrátok forrása, amelyek nem emelik a vér cukorszintjét. A benne lévő hajdina ráadásul nem tartalmaz glutént, ezért gluténérzékenyek számára is ideális.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 200 g friss spenót
  • 60 g konzerv csemegekukorica
  • 100 g csirkemell
  • ¼ teáskanál curry
  • 1 teáskanál napraforgó olaj
  • 1 teáskanál főzőtejszín
  • 1 hajdina tortilla (vagy búza tortilla)
  • 10 g sós vaj
Elkészítés

A friss spenótot az ételpárolóba tesszük. Felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. Közben kisebb darabokra vágjuk a csirkemellet és mérsékelt tűzön megsütjük. A megfőtt és leszűrt spenótot összemixeljük, curryvel fűszerezzük, hozzáadjuk a főző tejszínt és ismét rövid ideig turmixoljuk.

Előmelegítjük a sütőt 230°C fokra, egy tálban elkeverjük a spenótos keveréket a kukoricával és sült csirkemell falatokkal, megtöltjük a töltelékkel a tortilla lapot és betekerjük. Sütőtálba helyezzük, tetejére egy kocka sós vajat teszünk és előmelegített sütőben 5 percig aranysárgára sütjük.

Főszakács tipp:

A tölteléket saját ízvilága szerint változtathatja. Bátran kísérletezzen, bővítse a tölteléket például olajbogyóval, paprikával, sajttal, avokádóval, korianderrel vagy zöldcitrom levével.