Paradicsomos rizottó tonhallal

1 perc
17. dec'24
A lédús paradicsom egyenesen a kertből, a kiváló minőségű tonhal és a rizs egy olyan ízkombinációt alkot, amely megcsiklandozza a kis haspókok ízbimbóit. Mivel a receptben csak kis mennyiségű tonhal szerepel, keressen jobb minőségű tonhalkonzervet, amely elegendő omega-3 zsírsavat tartalmaz.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 30 g rizs
  • 200 g paradicsom
  • 10 g olajos tonhal
Elkészítés

A rizst a párolókosárba helyezzük és hozzáöntünk 50 ml vizet. A párolókosarat az ételpárolóba helyezzük, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük.

Egy külön edényben vizet forralunk, és 30 másodpercre belemártjuk a paradicsomokat, majd meghámozzuk őket. A meghámozott paradicsomot kisebb darabokra metéljük, és az ételpárolóba tesszük. Felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük.

A főtt paradicsomot összemixeljük a rizzsel és tonhallal. Idősebb gyerekeknek nem szükséges pépessé mixelni a hozzávalókat – elég elkeverni őket és tálalni.