Párolt makréla bulgurral

1 perc
30. márc'21
A makréla az olajos halak egyike. A makréla nagyon egészséges, remek omega-3 zsírsavforrás. Ezek a zsírsavak segítik a gyermek agyának a fejlődését és jótékony hatása van a szívre. Más halakkal szemben a makréla kisebb és nehézfém tartalmát tekintve az alacsony kockázatú halak közé tartozik.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 50 g bulgur
  • 60 g rukkola
  • 20 g makréla
  • 2 teáskanál parmezán
  • 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés

A makrélát kicsontozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és a bulgurral együtt a pároló kosárba helyezzük. Felöntjük vízzel és az ételpárolóba tesszük, amelybe annyi vizet öntünk, hogy elérje a hármas szintet, majd megfőzzük. Ezt követően leöntjük a vízfelesleget és a főtt hozzávalókat a parmezánnal, rukkolával és olívaolajjal összeturmixoljuk. Szükség esetén a főzővízzel hígítjuk. Krutonokkal tálaljuk, tálalás előtt parmezánsajttal és bazsalikommal díszítjük.