Sertéskaraj tarlórépával

1 perc
11. okt'22
Felejtse el azt az előítéletet, miszerint a sertéshús minden esetben tele van zsírral. Ez nem vonatkozik például a karajra, amely nagyon kevés zsírt tartalmaz, ezért 9 hónapos kortól alkalmas gyermekek számára. Az ízre keserű és egyúttal édes tarlórépával körítve, teljesértékű ebédet készíthet gyermekének, amely eltelíti, és szükséges tápanyagokkal látja el őt.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 30 g búzadara
  • 20 g sertéskaraj
  • 140 g zsenge tarlórépa
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • néhány szál petrezselyem
Elkészítés

A búzadarát a rizsfőző betétbe tesszük, felöntjük 45 ml vízzel és az ételpárolóba helyezzük. Felöntjük hármas szintig vízzel és puhára főzzük. A tarlórépát megtisztítjuk, folyó víz alatt öblítjük, majd kisebb kockákra metéljük. A sertéskarajt vékony csíkokra vágjuk és a tarlórépával együtt az ételpárolóba tesszük. Ismét felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. Végül a főtt hozzávalókat az olívaolajjal elvegyítjük és lágy kása állagúra mixeljük.