Vessen véget a cuminak

  Kategóriák: Csecsemő és kisgyermek,
29. nov'18

Gyermeke elérte azt a kort, amikor már nem áll jó neki a cumi? Akkor ideje véget vetni a cumizásnak. Ha nem igazán járt eddig sikerrel, próbálja ki az alábbi módszerek valamelyikét. A szórakoztató trükkökkel gyerekjáték lesz e rossz szokás elhagyása.

Nem egy édesanya szembesül a cumiról való leszoktatást kísérő problémákkal. Ilyenkor bármilyen trükköt bevetnénk, csak hogy gyermekük végre felejtse el a cumit. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány ötletet, amelyek segítségével mosolyogva és könnyek nélkül búcsút inthetnek a cuminak.

Búcsú parti

Azt kérdezi kinek? Hát a cuminak! Minden fontos eseményt meg kell ünnepelni és ez a cumi búcsúztatására is érvényes. Gyermeke heteket, hónapokat töltött vele, vele aludt, vele ébredt. A cumi gyermeke életének szerves részéve vált, ezért a búcsúztatása is legyen családi esemény. Hívják meg a családtagokat, közeli barátokat, gyermeke kortársait és közösen intsenek búcsút a cuminak. Ne feledje megajándékozni csöppségét ezért a nagyszerű lépését.

Cumitündér

Ha létezik Fogtündér, miért ne létezhetne Cumitündér? Alvás előtt mesélje el gyermekének a Cumitündér történetét (nyugodtan módosíthatja a Fogtündérről szóló mesét) és helyezzék a cumit a párna alá. Amikor gyermeke elalszik, óvatosan cserélje fel a cumit valami édességre. Azután elég kivárni a reggelt és bízni abban, hogy gyermeke mosolyogva ébred, hiszen az éjjel nála járt a Cumitündér!

Levél a Jézuskának

Az idén kicsit változtassanak a Jézuskának írt levélen. Minden évben a gyerekek különböző játékokat kérnek a Jézuskától, de ő maga semmit sem kap. Mi lenne, ha most a levélhez mellékelnék a cumit is? Így nem csak megválnak a cumitól, de örömet szereznek a Jézuskának is, aki bizonyára valami gyönyörű ajándékot küld jutalomként.

Vándor cumi

A cumi elhagyás egyik módja, hogy egyszerűen vándor cuminak címkézik azt. Minden vándor cuminál egyszer bekövetkezik az az idő, amikor tovább kell vándorolnia egy másik kisbabához, aki éppen megszületett és még nincs saját cumija. Ha sikerül ilyen módon rávenni gyermekét a cumi továbbadására, rakják a cumit egy borítékba és dobják be egy postaládába, hogy a postás továbbítani tudja e fontos küldeményt.

Cumi temetés

Kissé morbid ötletnek tűnhet, de ha bevállna, miért ne tehetnének vele egy próbát? A lényeg, hogy a „temetés“ vidám legyen. A ceremónia legfontosabb hozzávalója egy kis doboz, amelybe elhelyezik a cumit. A doboz legyen színes, a hangulat pedig derűs. A kertben találjanak egy helyet, ahová a cumit eltemetik, a fákat színes balonokkal és szalagokkal díszítség, hallgassanak vidám zenét. Amikor a gyerkőc nagyobb lesz, a cumit ki lehet ásni és együtt visszaemlékezni a régi szép időkre.

A cumi használatára nincs egyértélmű válasz, ebben a témában a szakemberek véleménye is megoszlik. A szülők egy része a cumira esküszik, ezzel viszont együtt járhat a cumifüggőség is. Tegyék próbára a feljebb felsorolt módszerek valamelyikét és felejtsék el a cumit egyszer és mindenkorra!

Cumitündér

Cumi búcsuztatás